Als diehard DC Comics fan weet je dat er sommige helden zijn die gewoon boven de rest uitsteken. Of het nu hun achtergrondverhaal is, hun superkracht of de manier waarop ze altijd de dag weten te redden, deze helden zijn het neusje van de zalm. En gelukkig voor jou hebben we een lijst samengesteld van de top 10 DC Comics-helden aller tijden. Dus zonder verder oponthoud, laten we meteen kijken wie de lijst heeft gehaald.

Superman

Superman is de originele superheld. Hij werd gecreëerd in 1933, en hij is nog steeds sterk. Je weet alles over hem, toch? De man van staal, die in één keer over hoge gebouwen kan springen? Die sneller is dan een kogel? Superman is de archetypische superheld en de eerste die echt indruk maakte op de massa. Hij is een symbool van hoop en gerechtigheid, en hij is er altijd om te vechten voor de underdog.

Batman

Er zijn veel iconische DC Comics helden. Maar als we het moesten beperken tot de top 10, zou het moeilijk worden. We moeten rekening houden met kracht, behendigheid, intelligentie, het hele pakket.

Maar uiteindelijk denken we dat Batman als beste uit de bus komt. Hij heeft alle kwaliteiten van een grote superheld, plus de hersens en spierkracht om het te ondersteunen. Hij heeft ook een paar gadgets in zijn mouw (of in zijn gereedschapsriem), die hem een voorsprong geven op de concurrentie.

Bovendien is hij gewoon een fascinerend personage. Er is iets aan hem dat ons aantrekt en ervoor zorgt dat we hem hoe dan ook willen steunen. En daarom is hij een van onze favorieten!

Wonder Woman

Dus, wie is de grootste DC Comics held aller tijden? Het is een moeilijke vraag, maar we gaan proberen hem te beantwoorden.

Voor ons geld, is de duidelijke winnaar Wonder Woman. Ze is sterk, moedig en komt altijd op voor waar ze in gelooft, wat er ook gebeurt. Plus, ze heeft een aantal indrukwekkende gevechtsvaardigheden.

Als je op zoek bent naar een rolmodel die alle beste kwaliteiten van een held belichaamt, dan is Wonder Woman jouw meisje.

Aquaman

Aquaman is altijd een beetje een grap geweest, maar het personage is de laatste jaren tot zijn recht gekomen. Hij is een krachtige held die kan communiceren met zeewezens en de oceaan kan beheersen.

Dit maakt hem een waardevolle aanwinst in tijden van crisis, en hij heeft een belangrijke rol gespeeld in verschillende DC Comics verhaallijnen. Hij is een sterk lid van de Justice League, en zijn vaardigheden zullen zeker van pas komen in de komende Aquaman film.

De flitser

Je vraagt je misschien af waarom The Flash op deze lijst staat. Hij is tenslotte niet zo beroemd als sommige andere helden. Maar er is iets aan The Flash dat hem zo sympathiek maakt.

Ten eerste heeft hij een geweldig gevoel voor humor. En hij is altijd bereid iedereen te helpen die dat nodig heeft. Bovendien heeft hij indrukwekkende superkrachten. Hij kan bijvoorbeeld supersnel rennen.

Daarom is het geen verrassing dat hij een populair personage is sinds hij voor het eerst verscheen in 1940. Mensen houden ervan om The Flash te steunen en hem de slechteriken te zien verslaan.

Groene Lantaarn

Het is moeilijk om 10 DC Comics helden aller tijden te kiezen. Maar het is ons gelukt. En op nummer 7 staat de Groene Lantaarn.

De Groene Lantaarn heeft door de jaren heen een paar verschillende incarnaties gehad, maar we hebben het hier over de klassieke versie. Hij is lid van de Justice League, en hij hanteert een krachtige ring die hem de mogelijkheid geeft alles te maken wat hij kan bedenken.

Hij heeft ook een aardig achtergrondverhaal. De Groene Lantaarn was oorspronkelijk een testpiloot genaamd Hal Jordan die een ring kreeg van een alien genaamd Abin Sur. Abin Sur was gewond geraakt in een gevecht met een andere alien, en hij wist dat Jordan de enige was die zijn vijand kon uitschakelen.

Dus Hal Jordan wordt de Groene Lantaarn, en hij gebruikt zijn kracht om voor gerechtigheid te vechten en de mensen op aarde te beschermen. Best geweldig, toch?

Martian Manhunter

Wie is de Martian Manhunter? Hij is een superheld die van Mars komt, en hij heeft verbazingwekkende krachten.

Zo kan hij veranderen van gedaante, wat betekent dat hij elke vorm kan aannemen die hij wil. Hij kan ook gedachten lezen, vliegen en energiestralen uit zijn ogen schieten. En hij is super sterk en duurzaam.

Ook al is hij niet zo populair als sommige andere superhelden in het DC universum, de Martian Manhunter is zeker een kracht om rekening mee te houden. Als je op zoek bent naar een stripheld die een beetje buiten de gebaande paden ligt, dan is hij zeker de moeite waard om te bekijken.

Hawkman

Je weet het misschien niet, maar Hawkman is een van de coolste superhelden in het DC Comics-universum. Hij heeft niet alleen mooie vleugels, maar ook een fascinerend verhaal.

Hawkman is eigenlijk de reïncarnatie van een oude Egyptische prins, wat betekent dat hij veel woede en wrok moet verwerken. Maar dat maakt hem zo interessant om over te lezen – je weet nooit wat hij gaat doen.

Bovendien heeft hij een aantal verbazingwekkende krachten, zoals kunnen vliegen en energiestralen uit zijn ogen kunnen schieten. Dus als je op zoek bent naar een stoere superheld om achter te staan, dan is Hawkman zeker je man.

Zwarte Kanarie

Wie is je favoriete DC Comics superheld? Is het Superman? Batman? Wonder Woman?

Wie je favoriet ook is, het lijdt geen twijfel dat DC Comics een rijke geschiedenis van iconische superhelden heeft. Maar wie van hen is de beste van de beste?

Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden, maar we gaan het proberen. Hier zijn onze top 10 DC Comics helden aller tijden:

1. Superman

2. Batman

3. Wonder Woman

4. Aquaman

5. The Flash

6. Green Lantern

7. Martian Manhunter

8. Black Canary

9. The Atom

10. Hawkman

Author

Write A Comment