Je hebt de nieuwe Avengers film gezien, en nu wil je meer weten over de MCU. Wie zijn de goeden? Wie zijn de slechteriken? We zijn blij dat je het vraagt. Het Marvel Cinematic Universe zit vol fascinerende personages, zowel goede als slechte. Vandaag kijken we naar de 10 grootste schurken in het MCU. Deze personages hebben onze helden allerlei problemen bezorgd, en ze zijn niet van plan te stoppen. Als je een fan bent van Marvel films, wil je deze lijst niet missen.

Loki

Je kent Loki natuurlijk. Hij is de god van het onheil, en hij is altijd goed bezig. In het MCU is hij al vanaf het begin een doorn in het oog van Thor.

Maar Loki is meer dan alleen een onruststoker. Hij is ook een meester manipulator, en hij stopt nergens voor om zijn doelen te bereiken. Hij is wreed, berekenend en volkomen meedogenloos. En hij is een van de meest fascinerende schurken in het MCU.

In feite is zijn karakterloop een van de meest interessante in de hele serie. Hij begint als een schurk, maar dan begint hij te veranderen… En tegen de tijd dat we Thor: Ragnarok bereiken, is hij eigenlijk een beetje heldhaftig geworden. Het is een fascinerende transformatie om naar te kijken.

Ozymandias

Ozymandias is een van de grootste schurken in het MCU. Hij is intelligent, meedogenloos en totaal gestoord.

Hij is ook een van de meest complexe schurken in het MCU. In de eerste Iron Man film wordt hij getoond als een schimmige figuur die achter de schermen aan de touwtjes trekt. We weten niet veel over hem, maar we weten dat hij een zeer gevaarlijke man is.

In The Avengers zien we hem eindelijk in actie. Hij is een meester in manipulatie en is onze helden altijd een stap voor. Hij heeft ook een duister gevoel voor humor, wat hem nog gevaarlijker maakt.

Uiteindelijk is Ozymandias een schurk die een echte bedreiging vormt voor onze helden. Hij is intelligent, vindingrijk en niet bang om onschuldige mensen te doden. Hij is zeker één van de beste schurken van het MCU.

De Joker

Dus, zonder verder oponthoud, laten we eens kijken naar de 10 beste schurken in de MCU tot nu toe.

Er is geen lijst van geweldige schurken zonder The Joker, en hij is prominent aanwezig in het MCU. Hij is altijd in voor een goed gevecht, en hij is nooit bang om de regels te breken. En niet te vergeten, hij heeft die dodelijke lach die je zeker de rillingen over de rug doet lopen.

Thanos

Je vraagt je misschien af waarom Thanos niet nummer één is op deze lijst. Nou, om eerlijk te zijn, hij is een beetje een complex personage, en er zijn er die zouden zeggen dat hij niet eens een schurk is.

Maar daar gaan we hier niet op in. Wat we wel zullen zeggen is dat Thanos een van de machtigste schurken is die het MCU ooit heeft gezien, en hij is zeker het vermelden waard. Hij is tenslotte degene die alles begon.

Met zijn zoektocht naar de Infinity Stones heeft hij op grote schaal dood en verderf gezaaid, en hij is niet van plan het rustiger aan te doen. Hij is een kracht om rekening mee te houden, en hij zal de Avengers een run voor hun geld geven in de komende films.

Kingpin

Dus komen we bij Kingpin. De man die alles begon. Degene die de MCU in stijl aftrapte door de wereld te laten zien hoe gevaarlijk een schurk kan zijn.

Kingpin is een van die zeldzame schurken die tegelijkertijd angstaanjagend en fascinerend is. Hij is het type man dat je voor hem laat juichen, zelfs als hij je stad verwoest.

Hij is ook een van de slimste schurken in het MCU, daarom is het zo frustrerend dat hij nooit echt tot zijn recht is gekomen. Hij is altijd overschaduwd door Loki en Thanos, maar hopelijk verandert dat in toekomstige films.

Magneto

Je kent Magneto als de meester van het magnetisme, die metaal kan beheersen met slechts een gedachte. Maar wat je misschien niet weet, is dat hij ook een van de machtigste en gevaarlijkste schurken is in het Marvel Cinematic Universe.

Met zijn magnetische krachten kan Magneto verschrikkelijke dingen doen. Hij kan hele gebouwen van de grond tillen, mensen verpletteren met metalen voorwerpen en zelfs gedachten beheersen. Hij is een meedogenloze moordenaar die nergens voor terugdeinst om zijn doel te bereiken.

Magneto is een schurk die je graag haat, en hij is altijd een fan-favoriet geweest. Hij is iemand die altijd een serieuze bedreiging vormt voor de helden, en je weet nooit wat hij gaat doen.

Red Skull

Je weet het misschien niet, maar de MCU heeft een aantal geweldige schurken. Sommigen zouden zelfs zeggen dat de schurken vaak beter zijn dan de helden.

En een van de beste schurken in het MCU is ongetwijfeld Red Skull. Hij is sluw, hij is meedogenloos, en hij is zijn tegenstanders altijd een stap voor. Hij heeft ook een echt cool verhaal, wat hem nog intrigerender maakt.

Red Skull is een superschurk die verschijnt in Amerikaanse stripboeken uitgegeven door Marvel Comics. Hij is de aartsvijand van Captain America, en is afgeschilderd als een nazi-agent, een buitenaardse en een superschurk.

Hela

Als het op MCU-schurken aankomt, is Hela een kracht om rekening mee te houden. Je zag haar waarschijnlijk voor het eerst in Thor: Ragnarok, waar ze een ravage aanrichtte op Asgard en bewees een van de machtigste schurken in het MCU te zijn.

Wat zo geweldig is aan Hela is dat ze niet zomaar een gezichtsloze slechterik is. Ze heeft persoonlijkheid en charisma, wat haar een complexer en interessanter personage maakt. En ze is ook superkrachtig, wat haar een grote bedreiging maakt voor onze favoriete superhelden.

Als je een fan bent van Thor: Ragnarok, dan wil je zeker Hela’s achtergrondverhaal in de strips bekijken. Ze is een personage met veel diepte, en ik kan niet wachten om meer van haar te zien in toekomstige MCU-films.

Yellowjacket

Je weet dit misschien niet, maar Yellowjacket was eigenlijk een van de eerste schurken in de MCU. Hij maakte zijn debuut in Ant-Man, en hij werd gespeeld door Corey Stoll.

Ik moet zeggen dat ik geen grote fan was van Yellowjacket. Ik bedoel, hij was best cool, maar hij had niet dezelfde impact als sommige andere schurken in het MCU. Toch is hij een vrij belangrijk personage, en ik weet zeker dat we meer van hem zullen zien in de toekomst.

Dormammu

Je hebt Dormammu waarschijnlijk gezien als de grote, slechte, vlammende schurk in Doctor Strange. Maar wat je misschien niet weet is dat hij al heel lang bestaat in de strips.

Dormammu is eigenlijk een god, en hij wil over het universum heersen. Hij heeft alle krachten die je kunt bedenken. Hij kan vlammen schieten, illusies creëren en zelfs door de tijd reizen. Hij is een kracht om rekening mee te houden, en Doctor Strange moest al zijn vaardigheden (en een beetje magie) gebruiken om hem te verslaan.

In de film wordt Dormammu verslagen doordat Doctor Strange hem gevangen houdt in een bol van oneindige tijd en ruimte. Maar het zal interessant zijn om te zien wat hij doet in toekomstige MCU films nu hij is geïntroduceerd.

Author

Write A Comment