Er zijn veel geweldige vrouwelijke DC-schurken, maar we weten dat je ze misschien niet allemaal kent. Dus hebben we een lijst samengesteld van 10 die je zeker moet kennen.

Zo is er de berekenende Amanda Waller, die achter de schermen aan de touwtjes trekt. Of Poison Ivy, die alles doet om het milieu te beschermen. Dan is er Harley Quinn, die altijd in is voor een leuke tijd – zelfs als dat betekent dat ze chaos veroorzaakt.

En dit zijn maar een paar van de geweldige vrouwen in het DC-universum. Bekijk zeker onze volledige lijst om meer te weten te komen over deze krachtige en fascinerende personages.

Cheetah

Je kent Wonder Woman, Aquaman en alle andere populaire DC personages al. Maar hoe zit het met hun schurken? Er liggen een aantal sterke slechteriken op de loer in het DC universum, en die moet je kennen.

Neem bijvoorbeeld Cheetah. Zij is een van Wonder Woman’s meest beruchte vijanden, en met haar valt niet te spotten. Ze heeft bovenmenselijke kracht, snelheid en behendigheid, waardoor ze een echte bedreiging is voor iedereen die haar pad kruist.

Bovendien heeft ze een serieuze wrok tegen Wonder Woman. Want wie zou de Amazing Amazon niet willen verslaan? Als je op zoek bent naar een krachtige en gevaarlijke vrouwelijke schurk, dan is Cheetah er zeker één die je in de gaten moet houden.

Talia Al Ghul

Je bent misschien al bekend met Talia Al Ghul, dochter van Batman schurk Ra’s Al Ghul. Ze is een geduchte tegenstander op zich, en is vaak vergeleken met Catwoman vanwege haar complexe relatie met Batman.

Talia is een expert in vechtsporten en is zeer intelligent, waardoor ze een krachtige tegenstander is. Ze is ook een bedreven strateeg en kan vaak anderen manipuleren om haar bevelen uit te voeren. Haar doel is altijd hetzelfde: Batman vernietigen en Gotham City overnemen.

Poison Ivy

Je kent Poison Ivy misschien uit de Batman strips, maar wat je misschien niet weet is dat ze een van de meest complexe en interessante schurken is in het DC universum.

Poison Ivy verscheen voor het eerst in Batman #181 in 1966 en is een eco-terrorist die haar krachten gebruikt om het milieu te beschermen… zelfs als dat betekent dat ze iedereen uitschakelt die haar in de weg staat. Ze heeft ook iets met planten, wat je waarschijnlijk al aan haar naam kon zien.

Een van de meest intrigerende dingen over Poison Ivy is haar tegenstrijdige aard. Aan de ene kant is ze een meedogenloze moordenaar, maar aan de andere kant beschermt ze het milieu en alle levende wezens. Ze heeft ook een diepgewortelde haat tegen mannen, wat zorgt voor een interessante dynamiek met Batman.

Harley Quinn

Je kent Harley Quinn, toch? Ze is de vriendin van de Joker, en ze is gek op Batman.

Ze is ook een van de meest populaire DC schurken, en ze heeft haar eigen film, die uitkomt in 2020. In de film zal Harley samenwerken met andere slechteriken zoals Catwoman en Poison Ivy om Batman uit te schakelen.

Er is gewoon iets aan Harley dat mensen aanspreekt. Misschien is het haar gekke gevoel voor humor, of haar stoere houding. Wat het ook is, ze is een schurk waar je niet mee wilt sollen.

Catwoman

Je kent Catwoman als de zwoele femme fatale die altijd opduikt in Batman films en TV shows. Ze is een complex personage, en ze is door de jaren heen veel aangepast.

In sommige versies is ze een crimineel meesterbrein die haar sexappeal gebruikt om mannen te manipuleren. In andere versies is ze een meer eenvoudige dief die gewoon probeert rond te komen. Maar één ding blijft altijd hetzelfde: ze is een kracht om rekening mee te houden.

En ze is niet de enige vrouwelijke schurk in het DC universum die zich staande kan houden. Er zijn genoeg anderen die net zo stoer zijn als Catwoman, zo niet stoerder. Dus als je op zoek bent naar een goed boek (of kijk), kijk dan eens naar deze DC slechteriken:

Circe

Je weet het misschien niet, maar Circe is een van de machtigste schurken in het DC universum. Ze is een tovenares met het vermogen om mensen in dieren te veranderen, en ze staat erom bekend helden in kikkers te veranderen.

Ze kan ook mannen verleiden, waardoor haar slachtoffers vaak voor eeuwig in haar ban blijven. Haar krachten zijn zo groot dat ze het kan opnemen tegen enkele van de sterkste helden in het DC-universum.

Dus als je op zoek bent naar een krachtige en meeslepende schurk om aan je verhaal toe te voegen, is Circe een prima optie. Ze is sluw, manipulatief en haar tegenstanders altijd een stap voor.

De dochter van de Joker

Je weet dit misschien niet, maar de Joker heeft een dochter. Haar naam is Harley Quinn, en ze is net zo gek als haar vader.

 

Harley is oorspronkelijk een Arkham Asylum psychiater die verliefd wordt op de Joker en zijn hulpje wordt. Ze is een goede turnster en vechtster, en is net zo gevaarlijk als haar vader. In feite is ze misschien nog gevaarlijker, want het maakt haar niet uit wie ze pijn doet om te krijgen wat ze wil.

Als je meer wilt weten over Harley Quinn, bekijk dan zeker de Gotham TV show. Ze is een belangrijk personage in de show, en wordt gespeeld door actrice Margot Robbie.

Superwoman

Het is tijd om enkele van de slechtste vrouwen uit het DC universum te leren kennen. Sommige van deze schurken zijn ronduit eng, terwijl anderen gewoon onbegrepen zijn. Maar één ding is zeker, ze hebben allemaal iets unieks te bieden.

Laten we beginnen met Superwoman. Zij is een van de machtigste schurken op deze lijst, en ze is niet bang om haar krachten te gebruiken voor het kwaad. Ze heeft ook een ingewikkelde geschiedenis, wat haar aantrekkingskracht alleen maar vergroot. Als je op zoek bent naar een krachtige en complexe schurk om voor te juichen, dan is Superwoman je gal.

Author

Write A Comment