Ben je klaar voor het laatste gevecht?

Deze lijst gaat over de epische, actievolle gevechten die het Marvel Cinematic Universe definiëren. We hebben het over de 10 beste eindgevechten in het MCU. Sommige van deze gevechten zijn tussen superhelden en schurken, andere tussen voormalige vrienden die nu vijanden zijn geworden. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn vet en laten je zeker op het puntje van je stoel zitten.

Dus zonder verder oponthoud, laten we beginnen.

Captain America: The Winter Soldier

Het is moeilijk om een favoriet eindgevecht uit het MCU te kiezen, maar als we moeten kiezen, gaan we voor het epische gevecht tussen Captain America en de Winter Soldier in Captain America: The Winter Soldier.

Het gevecht begint met Cap die overklast is, maar hij draait snel de rollen om door zijn schild te gebruiken om de zwaktes van de Winter Soldier uit te buiten. Het is een spannende strijd die zowel Cap’s vechtkunsten als zijn vastberadenheid om zijn vriend te redden laat zien.

Op het einde is het duidelijk dat Cap de onbetwiste kampioen van de eindgevechten is.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Je hebt geweldige eindgevechten gezien in het Marvel Cinematic Universe. Maar welke was de beste?

Voor mijn geld, moet het het eindgevecht zijn in Guardians of the Galaxy Vol. 2. Het had alles wat je wilde – actie, humor en drama. Bovendien zag je alle verschillende leden van het team zij aan zij vechten.

Het was echt een bevredigende afsluiting van een toch al geweldige film.

Spider-Man: Homecoming

Je gaat enkele van de beste eindgevechten in het MCU zien. Maar we beginnen met één uit Spider-Man: Homecoming.

Het gevecht vindt plaats op een veerboot, en het is intens. Spidey moet het opnemen tegen Vulture en zijn handlangers, en hij maakt aanvankelijk geen schijn van kans. Vulture is brutaal, en hij lijkt gewoon te spelen met Peter.

Maar Peter krijgt uiteindelijk de overhand, en hij maakt Vulture af met een krachtige stoot die hem van de veerboot en in het water laat vliegen. Het is een opwindende scène, en het is een geweldige manier om de film te eindigen.

Thor: Ragnarok

Dit is een gevecht dat je niet wilt missen. Thor en Hulk gaan tegen elkaar in een episch gevecht dat je op het puntje van je stoel laat zitten.

Thor heeft een zware reis achter de rug, en hij is vastbesloten zijn oude vriend Hulk te verslaan. Maar Hulk is geen doetje, en hij is klaar om terug te vechten met alles wat hij heeft.

Het is een intens gevecht dat je elke stoot, trap en explosie laat voelen. Wie komt er als winnaar uit de bus? Je zult moeten kijken om dat uit te vinden.

Black Panther

Hoe spannend het eindgevecht in Black Panther ook was, het haalde niet helemaal onze top 10 lijst.

Begrijp ons niet verkeerd, het was geweldig om te zien hoe T’Challa het opnam tegen Killmonger in een episch gevecht voor het lot van Wakanda. Maar het was niet te vergelijken met andere gevechten in het MCU.

Het is niet te ontkennen dat het spannend was om Black Panther eindelijk zijn pak aan te zien trekken en het op te nemen tegen zijn nemesis, maar wij denken dat er een aantal andere gevechten zijn die deze lijst verdienen.

Avengers: Infinity War

Zo, je hebt het einde van onze lijst gehaald. Gefeliciteerd! En wat een lijst is het. We hebben het over enkele van de beste eindgevechten in de MCU.

Maar er kan maar één winnaar zijn, en die titel gaat naar Avengers: Infinity War. Het gevecht tegen Thanos was episch, en had alles wat je maar kon wensen in een eindgevecht: drama, spanning, actie, en een schokkende wending die het publiek in vervoering bracht.

Als je een fan bent van de MCU, dan moet je Avengers: Infinity War zien. Het is de perfecte culminatie van alles wat daarvoor kwam, en het is een film die zeker een blijvende indruk zal achterlaten.

Ant-Man en de Wasp

Zo komen we aan het einde van onze lijst, en het is alleen maar passend dat het beste eindgevecht in het MCU tussen Ant-Man en de Wasp is.

Deze twee hebben serieuze vaardigheden om hun geringe omvang in hun voordeel te gebruiken. En dat zie je allemaal in actie als ze het opnemen tegen Ghost in een werkelijk spectaculair gevecht.

Ghost heeft alle krachten van een energiewezen, en ze is moeilijk te verslaan. Maar Ant-Man en de Wasp gebruiken hun sluwheid en teamwork om haar uiteindelijk voorgoed te verslaan.

Captain Marvel

Het is moeilijk om slechts 10 beste eindgevechten in het MCU te kiezen, maar als we moesten, zou het gevecht tussen Captain Marvel en Yon-Rogg zeker de lijst halen.

Dit gevecht is zo intens omdat het een krachtmeting is tussen twee even sterke vechters. Ze zijn allebei even vaardig in handgevechten, en ze hebben allebei toegang tot een arsenaal aan superkrachten.

Wat het gevecht zo speciaal maakt, is dat het een echte test is van Carol Danvers’ kracht. Tot nu toe vocht ze tegen zwakkere tegenstanders, maar Yon-Rogg is haar gelijke. Alleen door haar ware kracht aan te spreken kan ze uiteindelijk zegevieren.

Endgame

Endgame is zonder twijfel een van de beste eindgevechten in de MCU. Het had alles wat je maar kon wensen in een vechtscène – helden die samenwerken tegen een epische schurk, ongelooflijke stunts en adembenemende actie.

Maar het is niet alleen het gevecht zelf dat het zo episch maakt. Het is de manier waarop het aansluit bij de rest van de film en het verhaal dat Marvel al tien jaar vertelt. Alles komt samen in een spectaculaire finale die ons van begin tot eind op het puntje van onze stoel hield.

Samenvatting

De MCU heeft een aantal geweldige eindgevechten gehad, maar welke is de beste? Hier zijn 10 van onze favorieten:

1. Captain America vs. Iron Man in Captain America: Civil War

2. Hulk vs. Thor in The Avengers

3. Spider-Man vs. The Green Goblin in Spider-Man

4. Black Widow vs. Ultron in Avengers: Age of Ultron

5. Magneto vs. Professor X in X-Men: Days of Future Past

6. Wolverine vs. Sabretooth in X-Men Origins: Wolverine

7. Obi-Wan vs. Darth Vader in Star Wars: Episode IV – A New Hope

8. Harry Potter vs Lord Voldemort in Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2

9. John Connor vs de T-1000 in Terminator 2: Judgment Day

10. Neo vs Agent Smith in The Matrix

Author

Write A Comment